2012. március 31., szombat

Sószappan mindenféle krémek helyett

A sószappan valójában egy formára csiszolt Himalája kristálysó darab. Igen, ugyanaz, mint amit a sólámpákból ismerünk. A sószappan neve megtévesztő, ugyanis nem mosakodásra kell használni. Inkább krémnek tekinthetjük, olyannak, amelyik szilárd, ám egy kis nedvesítés hatására már kenhető. Nagy előnye, hogy mindenféle bőrtípusra használható. Titka abban rejlik, hogy kiegyenlíti a sav-bázis háztartást, beállítja az egyénnek megfelelő PH-értéket. Gyulladáscsökkentő és baktérium-ellenes hatású. Serkenti a vérkeringést, frissebbé varázsolja a bőrt. Bármilyen hihetetlen, akár az egész család közösen használhatja ugyanazt a sószappant, hiszen a felülete teljesen steril, így nem kell tartani semmilyen fertőzéstől.
Száraz bőrnél, a só lezárja a bőr felületét, nem engedi kipárologni a nedvességet. Nem tömíti el, továbbra is lélegzik. Zsíros bőrnél harmonizálja a túlzott faggyú termelődését. Pattanásos bőrnél segíti a hormonháztartást egyensúlyba hozni, valamint gyulladáscsökkentő hatású. Cellulitisz kezelésére is rendkívül jó hatású.
A tiszta bőr felületre vigye fel a sószappant. Nedvesítse be és közvetlenül a szappannal kenje be a bőrt, vagy kézről vigye fel az érintett bőrfelületre. Hagyja megszáradni! A kezdeti csípő érzést a bőr irritációja okozza, ez elmúlik néhány percen belül. A bőrön kikristályosodik a só, ezt száradás után kézzel vagy finom anyaggal pergesse le. Ha nagyon feszül a bőre, akkor olajjal kenje be kb. húsz percre, ezzel elmúlik a feszülő érzés. De krémet ne tegyen a bőrére. Lehetséges, hogy átmenetileg rosszabbodást idézhet elő (gyulladás, pattanások) a sószappan használata, de ez csak a méregtelenítés jele. A bőre hamarosan regenerálódik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése